17 Kasım 2019 Pazar

KOLAY PANCAKE (PANKEK)


   Bugün sizlerle küçük hamur parçacıkları ile oluşan pankek tarifini paylaşacağız . İster tatlı ister tuzlu olarak farklı çeşitlerde tüketebileceğiniz bu minik tatların tarifi için hadi buyurun kolları sıvayalım .


PANKEK TARİFİ İÇİN MALZEMELER :


  • 2 adet yumurta 
  • 1 çay bardağı şeker 
  • 1.5 -2 su bardağı un 
  • 1.5 su bardağı süt 
  • 3 yemek kaşığı ay çiçek yağı 
  • 1 paket kabartma tozu ( 10 gram )
  • 1 paket vanilya (10 gram ) 
  • 1 tutam tuz 
PİŞİRMEK İÇİN :
  • 3 yemek kaşığı ay çiçek yağı .
SUNUM İÇİN :

  • Bal ,çikolata reçel ... vs olabilir .

 PİŞİRME ÖNERİSİ :
  • Eğer pankeklerimizin düzgün şekilli yuvarlak olmasını istiyorsanız plastik kap şekilleri kullana bilirsiniz sunum için ayrıca daha şık bir görüntü oluşturur. 

PANKEK TARİFİ HAZIRLANIŞI :

  1. Geniş bir kaba yumurta ve şekerimizi alıp köpürene yani krema kıvamını alana kadar çırpalım .
  2. Harcın üzerine sıvı yağı ve sütü de ilave ederek çırpmaya devam edelim .
  3. Un ,kabartma tozu ,vanilya ve tuzumuzu da ilave edelim ve pürüzsüz bir görüntü alana kadar çırpalım .
  4. Tavamızı güzelce ısıtalım ve ayçiçek yağını sürelim içerisine tavanın orta kısmına bir kepçe harcımız dan dökelim .
  5. Kısık ateşte pankekimiz göz göz olana kadar pişirelim .Bir spatula yardımıyla arka yüzünü çevirip o kısmını da pişirelim . 
  6. Krep tavamızı ara ara yağlayarak diğer harcı bitirene kadar pankeklerimize devam edelim .
  7. Sunum tabağına aldığınız pankeklerimizin üzerine dilediğiniz şeyleri kullanabilirsiniz .
AFİYET OLSUN :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder