Bugün sizlere besmeç tarifini vereceğim . Kırşehir yöresine ait olan bu lezzeti çocuklarınızın , misafirlerinizin çok seveceği ve bir o kadar da yapımı kolay olan besmeç için hop alt kısımdaki tarife canlar .
BESMEÇ TARİFİ MALZEMELERİ :
- 4 yemek kaşığı yağsız kıyma ,
- 2 bardak kısırlık bulgur ,
- 2 tane orta boy kuru soğan
- Maydanoz
- 2.5 yemek kaşığı salça
- 4 diş sarımsak (sarımsak kullanmak zorunda değilsiniz )
- Baharat (pul biber ,tuz ,karabiber )
BESMEÇ TARİFİ YAPILIŞI :
1-Geniş bir kap içerisinde , kıyma rendelenmiş soğan ve sarımsak , salça ,baharatlar bir süre yoğurulur.
2- Daha sonra kısırlık bulguru azar azar ilave ederek yoğuralım ta ki bulgur suyu çekene kadar .
3- Son olarak da doğranmış maydanozu ekleyelim ve dilerseniz elinizi hafif ıslatıp yoğurmaya devam edin .
4-Hazırladığımız köftelerden parçalar kopartıp avucumuzda yuvarlayıp sonra hafif bastırıp daha düz bir şekil alınca yanmaz tava da az yağ ile kızartabilirsiniz ,dilerseniz de 170 derecelik fırında pişirerek servis edebilirsiniz . 5-6 kişiliktir isteğe göre malzemeleri 2 katına çıkarıp çoğaltabilirsiniz .
AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder