16 Ekim 2019 Çarşamba

BESMEÇ



   Bugün sizlere besmeç tarifini vereceğim . Kırşehir yöresine ait olan bu lezzeti  çocuklarınızın , misafirlerinizin çok seveceği ve bir o kadar da yapımı kolay olan besmeç için hop alt kısımdaki tarife canlar .


BESMEÇ TARİFİ MALZEMELERİ :

  • 4 yemek kaşığı yağsız kıyma ,
  • 2 bardak kısırlık bulgur ,
  • 2 tane orta boy kuru soğan
  • Maydanoz  
  • 2.5 yemek kaşığı salça 
  • 4 diş sarımsak (sarımsak kullanmak zorunda değilsiniz )
  • Baharat (pul biber ,tuz ,karabiber )
BESMEÇ TARİFİ YAPILIŞI :
    1-Geniş bir kap içerisinde , kıyma rendelenmiş soğan ve sarımsak , salça ,baharatlar bir süre yoğurulur. 
    2- Daha sonra kısırlık bulguru azar azar ilave ederek yoğuralım ta ki bulgur suyu çekene kadar .
    3- Son olarak da doğranmış maydanozu ekleyelim ve dilerseniz elinizi hafif ıslatıp yoğurmaya devam edin .
       4-Hazırladığımız köftelerden parçalar kopartıp avucumuzda yuvarlayıp sonra hafif bastırıp daha düz bir  şekil alınca yanmaz tava da az yağ ile kızartabilirsiniz ,dilerseniz de 170 derecelik fırında pişirerek servis edebilirsiniz . 5-6 kişiliktir isteğe göre malzemeleri 2 katına çıkarıp çoğaltabilirsiniz . 

   AFİYET OLSUN 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder