GEREKLİ MALZEMELER
- 1 adet bütün tavuk
- 1 adet havuç
- 1 adet pırasa
- 1 adet defne yaprağı
- bir sap kekik
- 2 sap kereviz yaprağı
- 2 sap maydonoz
- 5-6 adet mantar
YUMURTALAR İÇİN GEREKLİ MALZEMELER
- 3 adet yumurta
- 1 kilo patates
- yarım çay bardağı zeytinyağı
- 1 adet limon
- 1 diş sarımsak
- tuz
HAZIRLANIŞI
- Tavuğu iyiyce temizledikten sonra maydanoz, defne yaprağı, kereviz sapı, havuç, pırasa ve karabiber ile birlikte bol suda güzelce haşlayın
- Aynı zamanda patatesleri bir tencereye koyup haşlamaya bırakın
- Yumurtalar iyice haşlanıp katı kıvama geldikten sonra sarıları ve beyazları ayrın
- İyice haşlanan tavuğu ocaktan alıp soğumaya bırakın
- Tereyağı tavada kızdırın ve soğuyan tavuğu tereyağın içine alıp her yerini kızartın
- Tavuğu geniş bir servis tabağına alın
- Önceden haşladığımız patatesleri ve yumurta sarılarını birlikte püre haline getirin
- İçine sıktığınız limonun suyunu, limon kabuğunun rendesi, tuz, zeytinyağı ve ezdiğiniz sarımsağı ilave edin
- Hepsini iyice karıştırdıktan sonra yumurta büyüklüğü kadar parçalara ayırın ve yumurta şekli verin
- Önceden servise aldığınız tavuğun etrafına yumurtalarını dizin. İşte servise hazır
AFİYET OLSUN
Nefisss
YanıtlaSil