13 Ekim 2019 Pazar

ALTIN YUMURTLAYAN TAVUK TARİFİ

Altın yumurtlayan tavuk tarifi son derece basit olmasına rağmen lezzeti ve görüntüsüyle sofralarınızı zengin gösterecektir.İçinde barındırdığı sebzelerden dolayı  hem çocuklarınız hem misafirleriniz bayılacak bu yemeğe. O zaman tarife geçelim



GEREKLİ MALZEMELER

  • 1 adet bütün tavuk
  • 1 adet havuç
  • 1 adet pırasa 
  • 1 adet defne yaprağı
  • bir sap kekik
  • 2 sap kereviz yaprağı 
  • 2 sap maydonoz
  • 5-6 adet mantar

YUMURTALAR İÇİN GEREKLİ MALZEMELER

  • 3 adet yumurta 
  • 1 kilo patates 
  • yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 adet limon 
  • 1 diş sarımsak
  • tuz


HAZIRLANIŞI

  • Tavuğu iyiyce temizledikten sonra maydanoz, defne yaprağı, kereviz sapı, havuç, pırasa ve karabiber ile birlikte bol suda güzelce haşlayın
  • Aynı zamanda patatesleri bir tencereye koyup haşlamaya bırakın
  • Yumurtalar iyice haşlanıp katı kıvama geldikten sonra sarıları ve beyazları ayrın
  • İyice haşlanan tavuğu ocaktan alıp soğumaya bırakın
  • Tereyağı tavada kızdırın ve soğuyan tavuğu tereyağın içine alıp her yerini kızartın
  • Tavuğu geniş bir servis tabağına alın
  • Önceden haşladığımız patatesleri ve yumurta sarılarını birlikte püre haline getirin
  • İçine sıktığınız limonun suyunu, limon kabuğunun rendesi, tuz, zeytinyağı  ve ezdiğiniz sarımsağı ilave edin 
  • Hepsini iyice karıştırdıktan sonra yumurta büyüklüğü kadar parçalara ayırın ve yumurta şekli verin 
  • Önceden servise aldığınız tavuğun etrafına  yumurtalarını dizin. İşte servise hazır 
AFİYET OLSUN


1 yorum: