11 Ekim 2019 Cuma

BAFRA NOKULU


  
  Samsun Bafra yöresine ait lezzetli bir tarif ile sizlerle birlikteyiz bugün de tatlımız bafra nokulu o zaman tarif zamanı .



BAFRA NOKULU İÇİN GEREKLİ MALZEMELER 

  • 125 gr margarin ( yarım paket , tavada kısık ateşte eritilecek )
  •  1 çay bardağı sıvı yağ 
  • 4.5 su bardağı un 
  •  2 yemek kaşığı yoğurt 
  •  1 yemek kaşığı instant maya 
  •  1 çay kaşığı karbonat
  •  1 su bardağı ılık su 
  •  1 yemek kaşığı sirke 
  •  2 adet yumurta ( birinin sarısını üzeri için ayıralım )
  •  Yufkamızı yağlamak için 2.5 su bardağı sıvı yağ  
  •  Göz kararı isteğe göre kuru üzüm, dövülmüs  çeviz , fındık veya  fıstık 



BAFA NOKULU TARİFİ YAPILIŞI 
 
   1 - Tüm malzemeleri derin bir kaba alıp karıştıralım .

   2- İyice yoğurup  mayalanmasını beklemeyip bezelerini iki ,iki ayıralım.

 3- 1 tane yufkayı ince açıp temiz ve kuru bir yere serelim 

4- İkinci bezemizi aççtığımız yufkaya göre açıp üzerine 3 kaşık sıvı yağ sürelim .

5-  İç harcından iki avuç kadar serpiştirelim (isteğe göre azaltıp çoğaltılabilir )

6- Ayırdığımız diğer yufkayı da üzerine serip yağ ve harçtan serpiştiriniz

7-  Yufkalarımızı yuvarlayıp rulo şekline getirelim ve parmaklarımızla sıkıştıralım .

8- 3 parmak aralıklarla keselim 

9- Tepsiye dizip ayırdığımız yumurta sarısını üzerine sürelim 

10- Aralarda kontrol edip kızarınca servis edelim 

AFIYET OLSUN 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder