Samsun Bafra yöresine ait lezzetli bir tarif ile sizlerle birlikteyiz bugün de tatlımız bafra nokulu o zaman tarif zamanı .
BAFRA NOKULU İÇİN GEREKLİ MALZEMELER
- 125 gr margarin ( yarım paket , tavada kısık ateşte eritilecek )
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 4.5 su bardağı un
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 1 yemek kaşığı instant maya
- 1 çay kaşığı karbonat
- 1 su bardağı ılık su
- 1 yemek kaşığı sirke
- 2 adet yumurta ( birinin sarısını üzeri için ayıralım )
- Yufkamızı yağlamak için 2.5 su bardağı sıvı yağ
- Göz kararı isteğe göre kuru üzüm, dövülmüs çeviz , fındık veya fıstık
BAFA NOKULU TARİFİ YAPILIŞI
1 - Tüm malzemeleri derin bir kaba alıp karıştıralım .
2- İyice yoğurup mayalanmasını beklemeyip bezelerini iki ,iki ayıralım.
3- 1 tane yufkayı ince açıp temiz ve kuru bir yere serelim
4- İkinci bezemizi aççtığımız yufkaya göre açıp üzerine 3 kaşık sıvı yağ sürelim .
5- İç harcından iki avuç kadar serpiştirelim (isteğe göre azaltıp çoğaltılabilir )
6- Ayırdığımız diğer yufkayı da üzerine serip yağ ve harçtan serpiştiriniz
7- Yufkalarımızı yuvarlayıp rulo şekline getirelim ve parmaklarımızla sıkıştıralım .
8- 3 parmak aralıklarla keselim
9- Tepsiye dizip ayırdığımız yumurta sarısını üzerine sürelim
10- Aralarda kontrol edip kızarınca servis edelim
AFIYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder