YAPRAK CİĞER İÇİN GEREKLİ MALZEMELER :
- 750 gram dana ciğeri ( kuzu da olabilir )
- Kızartmak için sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
- 3-4 kaşık tepeleme un
- Tuz
SOSUMUZ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER :
- 3 yemek kaşığı tereyağ
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 1 tatlı kaşığı pul biber
YAPRAK CİĞERİ YAPILIŞI :
- Ciğerimizin üzerindeki zarın ve damarların güzelce temizlendiğinden emin olalım .
- Ciğerimizi cm kalınlığında ince ince doğrayalım .
- Bir kaba un , tuz ,kırmızı toz biberi alıp karıştıralım .
- Ciğerleri bu harcın içerisinde karıştıralım .
- Ciğerler üzerinde fazla un varsa silkelim
- Tavamıza sıvı yağımızı döküp güzelce kızartalım
- Arkalı önlü kızaran ciğerlerimizi bir kaba alıp dinlendirelim .
- Dinlenen ciğer buharla yumuşar güzelce
AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder