11 Ekim 2019 Cuma

CHURROS



  Belki görüntüsüyle halka tatlısını andırabilir. Çok fazla bir fark da yok aslında .Şerbeti az çikolatalı churros belkide sizi daha fazla cezbedebilir . Bu çılgın ispanyol tatlısının tarifi için hop alt kısma bakın .

 CHURROS TARİFİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER 

HAMUR İÇİN :

  • 140 gr un ( 1 su bardağı )
  •  120 ml su bardağı su ( 1/2)
  •  2 adet yumurta (küçük  boy )
  •  60 gr tereyağ ya da margarin ( yaklaşık 2 yemek kaşığı )
  •  1/2 çay kaşığı tuz  
KIZARTMAK İÇİN :
  • 1.5-2 Su bardağı ayçiçek yağı 
SERVİS İÇİN 
  • 1/2 Su bardağı toz şeker 
  •  90 gr bitter çikolata  

CHURROS TARİFİ NASIL YAPILIR 

 1- Su ,oda sıcaklığında duran tereyağımızı ve tuzu ufak bir tencerede eriyene kadar kısık ateşte karıştıralım .

2- Önceden elenen unu azar azar ekleyip topaklanmayacak şekilde karıştıralım .

3-  Kendisini toparlayan hamuru ocaktan alalım karıştıralım soğumasını alıncaya kadar ,

4- Yumurtaları sırayla kıralım ve bir spatuladan destek alıp karıştıralım ,

5- Hazırladığımız yumuşak kıvamlı hamurumuzu uç kısmı tırtıklı duy takılı sıkma poşetimize dökelim .

6-  Tatlılarımızı istediğimiz kalınlık ve incelikte kızgın yağa sıkalım .Her tarafı güzelce kızardığında bir kevgir yardımıyla çıkaralım ,

7- Fazla yağ bırakmaması için servis tabağına peçete serelim üzerine koyalım tatlımızı ,

8-  Parçaladığımız bitter çikolatalarını cam  bir kaseye alıp sıcak su kaynayan bir tencerenin üzerine koyup benmari usulü buharda erimesini bekleyelim ,

9- Sıcak olan tatlımızı şekere bulayıp hemen çikolataya bandırıp misafirlerimize hemen servis edelim 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder