Belki görüntüsüyle halka tatlısını andırabilir. Çok fazla bir fark da yok aslında .Şerbeti az çikolatalı churros belkide sizi daha fazla cezbedebilir . Bu çılgın ispanyol tatlısının tarifi için hop alt kısma bakın .
CHURROS TARİFİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER
HAMUR İÇİN :
- 140 gr un ( 1 su bardağı )
- 120 ml su bardağı su ( 1/2)
- 2 adet yumurta (küçük boy )
- 60 gr tereyağ ya da margarin ( yaklaşık 2 yemek kaşığı )
- 1/2 çay kaşığı tuz
KIZARTMAK İÇİN :
- 1.5-2 Su bardağı ayçiçek yağı
SERVİS İÇİN
- 1/2 Su bardağı toz şeker
- 90 gr bitter çikolata
CHURROS TARİFİ NASIL YAPILIR
1- Su ,oda sıcaklığında duran tereyağımızı ve tuzu ufak bir tencerede eriyene kadar kısık ateşte karıştıralım .
2- Önceden elenen unu azar azar ekleyip topaklanmayacak şekilde karıştıralım .
3- Kendisini toparlayan hamuru ocaktan alalım karıştıralım soğumasını alıncaya kadar ,
4- Yumurtaları sırayla kıralım ve bir spatuladan destek alıp karıştıralım ,
5- Hazırladığımız yumuşak kıvamlı hamurumuzu uç kısmı tırtıklı duy takılı sıkma poşetimize dökelim .
6- Tatlılarımızı istediğimiz kalınlık ve incelikte kızgın yağa sıkalım .Her tarafı güzelce kızardığında bir kevgir yardımıyla çıkaralım ,
7- Fazla yağ bırakmaması için servis tabağına peçete serelim üzerine koyalım tatlımızı ,
8- Parçaladığımız bitter çikolatalarını cam bir kaseye alıp sıcak su kaynayan bir tencerenin üzerine koyup benmari usulü buharda erimesini bekleyelim ,
9- Sıcak olan tatlımızı şekere bulayıp hemen çikolataya bandırıp misafirlerimize hemen servis edelim
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder