Bugün sizlere un ,süt ve tereyağının birleşip kavrulması ile oluşan beşamel sosu tarifini vereceğiz . Kökü Fransa 'ya dayanıyor fakat ülkemizde çok kullanılan yemeklerimizi süsleyen , tatlarını renklendiren bir sos türüdür .Mantarın , makarnanın , lazanyanın ,köfte ,karnabahar daha bir sürü şeyin üzerini süsleyen lezzet katan beşamel sosu için kağıt kalemlerinizi hazırlayın .
BEŞAMEL SOSU İÇİN MALZEMELER :
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- 2 yemek sıvı yağ
- 1.5 yemek kaşığı un
- 1.5 su bardağı süt
- Tuz
- Karabiber
BEŞAMEL SOS TARİFİ YAPILIŞI
1-Sıvı yağımızı ve tereyağımızı bir tencereye alıp ısıtalım .
2-Unu ilave edelim ve güzelce kavuralım un kokusu kalmasın
3- 1.5su bardağı süt ilave ediyoruz ,Blender ya da cırpıcı ile hızlı bir şekilde karıştıralım topak topak olmaması için ,
4-tuz ve karabiberimizide katarak kaynayana kadar karıştırmaya devam edelim .
5-2-3 dk kaynadıktan sonra altını kapatalım .
BEŞAMEL SOSUMUZUN PÜF NOKTALARI :
- Unumuzun kokusu çıkana kadar kavuralım .
- Sütü ilave ettikten güzelce karıştıralım .
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder