14 Ekim 2019 Pazartesi

BEŞAMEL SOS


  Bugün sizlere un ,süt ve tereyağının birleşip kavrulması ile oluşan beşamel sosu tarifini vereceğiz . Kökü Fransa 'ya dayanıyor fakat ülkemizde çok kullanılan yemeklerimizi süsleyen , tatlarını renklendiren bir sos türüdür .Mantarın , makarnanın , lazanyanın ,köfte ,karnabahar daha bir sürü şeyin üzerini süsleyen lezzet katan beşamel sosu için kağıt kalemlerinizi hazırlayın .


BEŞAMEL SOSU İÇİN MALZEMELER :

  • 2 yemek kaşığı tereyağ 
  • 2 yemek sıvı yağ
  • 1.5 yemek kaşığı un 
  • 1.5 su bardağı süt 
  • Tuz 
  • Karabiber  
BEŞAMEL SOS TARİFİ  YAPILIŞI 

1-Sıvı yağımızı ve tereyağımızı bir tencereye alıp ısıtalım .
2-Unu ilave edelim ve güzelce kavuralım un kokusu kalmasın
3- 1.5su bardağı süt ilave ediyoruz ,Blender ya da cırpıcı ile hızlı bir şekilde karıştıralım topak topak olmaması için ,
4-tuz ve karabiberimizide katarak kaynayana kadar karıştırmaya devam edelim .
5-2-3 dk kaynadıktan sonra altını kapatalım .

BEŞAMEL SOSUMUZUN PÜF NOKTALARI :
  • Unumuzun kokusu çıkana kadar kavuralım .
  • Sütü ilave ettikten güzelce karıştıralım . 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder