Tadı ile akıllarda mükemmel bir lezzet bırakacak Bursa yöresine ait pideli köfte tarifimiz sizlerle buyurun o zaman .
BURSA PİDELİ KÖFTE TARİFİ MALZEMELER :
- 400 gram orta yağlı kıyma
- 2 orta boy rendelenlemiş soğan
- 1-2 yemek kaşığı galeta unu
- Çay kaşığı ucuyla karbonat
- Tuz ve karabiber
SALÇALI SOS :
- 2.5 yemek kaşığı tuzsuz domates salçası
- 2 su bardağı su
- 2 adet pide
BURSA PİDELİ KÖFTE YAPILIŞI TARİFİ :
1-Önce köftelerimizi hazırlayalım yuvarlak ve basık bir köfte şekline getirelim .Buzdolabında 1 saate yakın dinlendirelim.
2-Pidelerimizi tek lokmalık şeklinde doğrayalım .
3-Tavamızı alıp önce güzelce ısıtalım ve yağımızı dökelim köftelerimizi dizelim kenarlarına da biberlerimizi ilave edip kısık ateşte kızartmaya bırakalım .
4- Bir yandan da salça sosumuzu hazırlayalım salçamıza suyu ilave edip kısık ateşte kaynamasını bekleyelim .
5-Pidelerimizi isterseniz mikrodalga da ya da tava da ısıtalım .
6-Servis tabağımızı alıp dilimlediğimiz pideleri tabağa dizelim ve köftelerimizi üzerine koyalım .
7-Domateslerimizi de dilimleyip tabağın kenarına koyalım dilerseniz yoğurtta koyabilirsiniz .en son kızarttığımız salça sosunu üzerine dökelim .
8- Ve son olarak kızarttığımız tereyağımızı dökelim
AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder