16 Ekim 2019 Çarşamba

BURSA PİDELİ KÖFTE



  Tadı ile akıllarda mükemmel bir lezzet bırakacak Bursa yöresine ait pideli köfte tarifimiz sizlerle buyurun o zaman .

    BURSA PİDELİ KÖFTE TARİFİ MALZEMELER :


  • 400 gram orta yağlı  kıyma 
  • 2 orta boy rendelenlemiş  soğan 
  • 1-2 yemek kaşığı galeta unu 
  • Çay kaşığı ucuyla karbonat 
  • Tuz ve karabiber   
SALÇALI SOS : 

  • 2.5 yemek kaşığı tuzsuz domates salçası 
  • 2 su bardağı su 
  • 2 adet pide 
BURSA PİDELİ KÖFTE YAPILIŞI TARİFİ :

  1-Önce köftelerimizi hazırlayalım yuvarlak ve basık bir köfte  şekline getirelim .Buzdolabında 1 saate yakın dinlendirelim.
 2-Pidelerimizi tek lokmalık şeklinde doğrayalım .
 3-Tavamızı alıp önce güzelce ısıtalım ve yağımızı dökelim köftelerimizi dizelim kenarlarına da biberlerimizi ilave edip kısık ateşte kızartmaya bırakalım .
 4- Bir yandan da salça sosumuzu hazırlayalım salçamıza suyu ilave edip kısık ateşte kaynamasını bekleyelim .
 5-Pidelerimizi isterseniz mikrodalga da ya da tava da ısıtalım .
 6-Servis tabağımızı alıp dilimlediğimiz pideleri tabağa dizelim ve köftelerimizi üzerine koyalım .
 7-Domateslerimizi de dilimleyip tabağın kenarına koyalım dilerseniz yoğurtta koyabilirsiniz .en son kızarttığımız salça sosunu üzerine dökelim .
 8- Ve son olarak kızarttığımız tereyağımızı dökelim 

AFİYET OLSUN 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder