Çay saatlerimizin vazgeçilmezi , misafir geldiğinde kurtarıcınız çocuklarınızın bayılarak yiyeceği elmalı kurabiye tarifi için lafı uzatmadan hemen tarifi bırakıyorum sizlere .
ELMALI KURABİYE TARİFİ MALZEMELERİ :
- Oda sıcaklığında 1 paket margarin
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 4-5 su bardağı un
İÇ HARCI İÇİN :
- 2 tane büyük elma
- 3.5 yemek kaşığı şeker
- 1 çay kaşığı tarçın ( arzuya göre arttırılıp azaltılabilir )
- Pudra şekeri ( yoğunluk derecesi size kalmış )
ELMALI KURABİYE TARİFİ YAPILIŞI :
1-Önce iç harcımızı hazırlayalım , elmaları yıkayıp rendeleyin sonra onu bir tava ya alalım üzerine toz şekerimizi de ilave edip suyunu çekene kadar karıştıralım .En son olarak tarçını da ekleyip soğumaya bırakalım ,
2- Bir kaba margarini ve pudra şekerini alıp iyice karıştıralım .
3-Sıvı yağ , yoğurt ,vanilya ve kabartma tozunu da ekleyip karıştırmaya devam edelim .
4- Unu azar azar ekleyip yumuşak bir hamur elde etmeye çalışın .
5- Hamuru 3 parçaya bölelim .
6- Tezgahı hafif unlayıp bir parça hamuru alıp merdane yardımıyla açalım ve onu sekiz parçaya bölelim ( üçgen şeklinde )
7- Hamurun geniş kısmına 1 tatlı kaşığı elma harcını koyalım ve rulo şeklinde saralım
8- Son olarak tepsiye yağlı kağıt serelim kurabiyelerimizi tepsiye dizelim 180 derecelik fırında üzerileri hafif pembeleşinceye kadar pişirelim .
9- Fırından çıkınca soğutmaya bırakalım ve pudra şekerini serpiştirin üzerine .
AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder