18 Ekim 2019 Cuma

ELMALI KURABİYE


    Çay saatlerimizin vazgeçilmezi , misafir geldiğinde kurtarıcınız çocuklarınızın bayılarak yiyeceği  elmalı kurabiye tarifi için  lafı uzatmadan   hemen tarifi bırakıyorum sizlere .



ELMALI KURABİYE TARİFİ MALZEMELERİ :


  • Oda sıcaklığında 1 paket margarin 
  • 1 çay bardağı sıvı yağ 
  • 1 çay bardağı yoğurt 
  • 1 çay bardağı pudra şekeri 
  • 1 paket kabartma tozu 
  • 1 paket vanilya 
  • 4-5 su bardağı un    
 İÇ HARCI İÇİN : 

  • 2 tane büyük elma 
  • 3.5 yemek kaşığı şeker 
  • 1 çay kaşığı tarçın ( arzuya göre arttırılıp azaltılabilir )

  ÜZERİ İÇİN :
  • Pudra şekeri ( yoğunluk derecesi size kalmış )

 ELMALI KURABİYE TARİFİ YAPILIŞI :

1-Önce iç harcımızı hazırlayalım , elmaları yıkayıp rendeleyin sonra onu bir tava ya alalım üzerine toz şekerimizi de ilave edip suyunu çekene kadar karıştıralım .En son olarak tarçını da ekleyip soğumaya bırakalım ,
2- Bir kaba margarini ve pudra şekerini alıp iyice karıştıralım .
3-Sıvı yağ , yoğurt  ,vanilya ve  kabartma tozunu da ekleyip karıştırmaya devam edelim .
4- Unu azar azar ekleyip yumuşak bir hamur elde etmeye çalışın .
5- Hamuru 3 parçaya bölelim .
6- Tezgahı hafif unlayıp bir parça hamuru alıp merdane yardımıyla açalım ve onu sekiz parçaya bölelim ( üçgen şeklinde )
7- Hamurun geniş kısmına 1 tatlı kaşığı elma harcını koyalım  ve rulo şeklinde saralım 
8- Son olarak tepsiye yağlı kağıt serelim kurabiyelerimizi tepsiye dizelim 180 derecelik fırında üzerileri hafif pembeleşinceye kadar pişirelim . 
9- Fırından çıkınca soğutmaya bırakalım ve pudra şekerini serpiştirin üzerine .

    AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder