12 Ekim 2019 Cumartesi

RİSOTTO


 
   Risotto mu yapmak istiyorsunuz ?  ama bu yemek hakkında hiçbir bilginiz mi yok korkmayın yapımı ne kadar zor dursa da  hazırladığınızda fazlasıyla değecektir . Lezzetli bir risotto nun yapımı için en önemli unsur da 'Arborio ' pirincidir .  Bu pirincimizin özelliği ise iri yapılı ve kısa olmasıdır. 

RİSOTTO TARİFİ İÇİN MALZEMELER :


  • 1.5 su bardağı arborio pirinci 
  • 1/2 su bardağı  beyaz şarap (beyaz sirkede olabilir )
  • 1 litre tavuk suyu 
  • 1 adet soğan 
  • 2.5 yemek kaşığı tereyağ 
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı ekleyelim
  • 1/4 su bardağı  rendelenmiş parmesan peyniri 
  • 2 dal maydanoz yaprağı 
  • 1.5 çay kaşığı tuz 
RİSOTTO TARİFİMİZİN YAPILIŞI :
  • Sıcak tavuk suyumuzu ( sebze suyu veyatta aromatik sularda olabilir )  ocakta kaynamaya bırakalım . Sürekli  sıcak kalmasını sağlayalım .
  • Maydanozu ince olmayacak şekilde doğrayalım 
  • Soğanlarımızı ince ince doğrayalım 
  • Yağları geniş ve derin bir kaba alalım ve ısıtalım 
  • Isıttığımız yağın üzerine soğanı ekleyip kızartalım 4-5 dk soteliyelim 
  • Pirinçlerimizi ekleyelim aynı yöne olmak üzere dikkat edip metal kaşık ile karıştırınız
  • Bir taraftan kaynayan sıcak tavuk suyumuzu bir kepçe yardımı ile en az 4 aşamada ekleyelim .
  • Su çektikçe ilave etmeye devam edelim ,ve bir yandan tavuk suyumuzun kısık ateşte kaynamaya devam etsin 
  • Pirinçler yumuşayınca yani göz kararı kreması bir kıvam alınca ocağı kapatalım .
  • Parmesan peyniri , tuzu ve maydanozları ekleyin karıştırın güzelce .
AFİYET OLSUN 




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder