Risotto mu yapmak istiyorsunuz ? ama bu yemek hakkında hiçbir bilginiz mi yok korkmayın yapımı ne kadar zor dursa da hazırladığınızda fazlasıyla değecektir . Lezzetli bir risotto nun yapımı için en önemli unsur da 'Arborio ' pirincidir . Bu pirincimizin özelliği ise iri yapılı ve kısa olmasıdır.
RİSOTTO TARİFİ İÇİN MALZEMELER :
- 1.5 su bardağı arborio pirinci
- 1/2 su bardağı beyaz şarap (beyaz sirkede olabilir )
- 1 litre tavuk suyu
- 1 adet soğan
- 2.5 yemek kaşığı tereyağ
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı ekleyelim
- 1/4 su bardağı rendelenmiş parmesan peyniri
- 2 dal maydanoz yaprağı
- 1.5 çay kaşığı tuz
RİSOTTO TARİFİMİZİN YAPILIŞI :
- Sıcak tavuk suyumuzu ( sebze suyu veyatta aromatik sularda olabilir ) ocakta kaynamaya bırakalım . Sürekli sıcak kalmasını sağlayalım .
- Maydanozu ince olmayacak şekilde doğrayalım
- Soğanlarımızı ince ince doğrayalım
- Yağları geniş ve derin bir kaba alalım ve ısıtalım
- Isıttığımız yağın üzerine soğanı ekleyip kızartalım 4-5 dk soteliyelim
- Pirinçlerimizi ekleyelim aynı yöne olmak üzere dikkat edip metal kaşık ile karıştırınız
- Bir taraftan kaynayan sıcak tavuk suyumuzu bir kepçe yardımı ile en az 4 aşamada ekleyelim .
- Su çektikçe ilave etmeye devam edelim ,ve bir yandan tavuk suyumuzun kısık ateşte kaynamaya devam etsin
- Pirinçler yumuşayınca yani göz kararı kreması bir kıvam alınca ocağı kapatalım .
- Parmesan peyniri , tuzu ve maydanozları ekleyin karıştırın güzelce .
AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder