21 Ekim 2019 Pazartesi

İZMİR LOKMA TATLISI

Yapımı çok kolay olan İzmir Lokma Tarifi sizlerle . Sadece bir kaç malzemeden oluşan ama yapım aşamasında da bir o kadar dikkat etmemiz gereken tatlımız için buyurun .

İZMİR LOKMA TATLISI TARİFİ İÇİN MALZEMELER :


  • 5.5-6 su bardağı un 
  • 1 paket kuru maya 
  • 1 çay bardağı zeytinyağı 
  • 2 su bardağı su 
  • 1 adet yumurta 
  • 1 tatlı kaşığı şeker 
  • 1 çay kaşığı tuz 
ŞERBETİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER :

  • 3.5 su bardağı şeker 
  • 3.5 su bardağı su 
  • Yarım limon (1/2)
ÜZERİ  İÇİN :

  • Tarçın 

İZMİR LOKMASI TARİFİ YAPILIŞI :

  • İlk olarak şerbeti hazırlayın ve soğuması için bir köşeye alın .
  • Geniş ve derin bir kapta hamurumuzu hazırlayalım .Hamurun biraz cıvık olmasını sağlayalım .
  • Hamurun mayalanması için 1 saat dinlendirin .
  • Bir tencere içerisine yağınızı ilave edin ve çok iyi bir şekilde kızarsın .
  • Daha sonra hamurdan bir parça alıp elimizde halka yapalım yada kızgın yağa batırıp çıkardığımız  tatlı kaşığımız ile şekil verelim 
  • Kızaran lokmaları soğuk şerbete alalım daha sonra ise servis tabağına .
  • Şerbet artarsa kızarmış lokmaların üzerine dökebilirsiniz .
  • Son olarak tarçını üzerine serpiştirin .
AFİYET OLSUN 

1 yorum: