İZMİR LOKMA TATLISI TARİFİ İÇİN MALZEMELER :
- 5.5-6 su bardağı un
- 1 paket kuru maya
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 2 su bardağı su
- 1 adet yumurta
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 çay kaşığı tuz
ŞERBETİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER :
- 3.5 su bardağı şeker
- 3.5 su bardağı su
- Yarım limon (1/2)
ÜZERİ İÇİN :
- Tarçın
İZMİR LOKMASI TARİFİ YAPILIŞI :
- İlk olarak şerbeti hazırlayın ve soğuması için bir köşeye alın .
- Geniş ve derin bir kapta hamurumuzu hazırlayalım .Hamurun biraz cıvık olmasını sağlayalım .
- Hamurun mayalanması için 1 saat dinlendirin .
- Bir tencere içerisine yağınızı ilave edin ve çok iyi bir şekilde kızarsın .
- Daha sonra hamurdan bir parça alıp elimizde halka yapalım yada kızgın yağa batırıp çıkardığımız tatlı kaşığımız ile şekil verelim
- Kızaran lokmaları soğuk şerbete alalım daha sonra ise servis tabağına .
- Şerbet artarsa kızarmış lokmaların üzerine dökebilirsiniz .
- Son olarak tarçını üzerine serpiştirin .
AFİYET OLSUN
Mükemmel tarif
YanıtlaSil