Krep Anadolu 'da eskilere dayanan tariftir . Çeşitleriyle kahvaltılarınızı süsleyen , krep farklı yörelerde farklı isimlendirilir . Çok uzatmadan malzemeleri hemen hemen her evde bulunabilecek hazırlaması ortalama 10 dk sürecek krep tarifimiz için hadi buyurun .
KREP İÇİN GEREKLİ MALZEMELER :
- 2 adet yumurta
- 1 su bardağı su
- 1su bardağı süt
- 1 çay kaşığı tuz
- 2 su bardağı un (üzerilerinden az bir miktarda eksiltelim )
KREP TARİFİNİN YAPILIŞI :
1-Krepimizi hazırlamak için su ,süt ve un ile topaklanmayacak şekilde karıştıralım .
2-Yumurtalarımızı da kıralım ve iyice çırpalım yumurta kokusu kalmayacak şekilde kıvamı kek hamurundan daha akışkan olacak .
3-Teflon tavamızın altını iyice ısıttıktan sonra 1 çay kaşığı sıvı yağ veya tereyağ koyunuz .
4-Hafif kızaran yağın üzerine bir kepçe hamur harcından dökelim .
5-Her iki kısmını da orta ateşte çevirerek kızarıncaya kadar pişirelim .
6-Krep tarifimiz hazır .
SÜTSÜZ KREP OLUR MU ?
Eğer süte alerjiniz varsa ayni miktarları uygulayın ve süt yerine su ilave edin .Soya sütü de koyabilirsiniz ama sizin için en iyisini aile doktorunuz bilir o yüzden önce ona danışın .
Tuz koymayıp reçel ,çikolata , ezme gibi şeylerle de yiyebilirsiniz .
AFİYET OLSUN
Lezzetli ❤
YanıtlaSil