18 Ekim 2019 Cuma

KREP


 Krep Anadolu 'da eskilere dayanan tariftir . Çeşitleriyle kahvaltılarınızı süsleyen , krep farklı yörelerde farklı isimlendirilir . Çok uzatmadan malzemeleri hemen hemen her evde bulunabilecek hazırlaması ortalama 10 dk sürecek krep tarifimiz için hadi buyurun .

KREP İÇİN GEREKLİ MALZEMELER :


  • 2 adet yumurta 
  • 1 su bardağı su 
  • 1su bardağı süt 
  • 1 çay kaşığı tuz 
  • 2 su bardağı un (üzerilerinden az bir miktarda eksiltelim )

KREP TARİFİNİN YAPILIŞI :

1-Krepimizi hazırlamak için su ,süt ve un ile topaklanmayacak şekilde karıştıralım .

2-Yumurtalarımızı da kıralım ve iyice çırpalım yumurta kokusu kalmayacak şekilde kıvamı kek hamurundan daha akışkan olacak .

3-Teflon tavamızın altını iyice ısıttıktan sonra 1 çay kaşığı sıvı yağ veya tereyağ koyunuz .

4-Hafif kızaran yağın üzerine bir kepçe hamur harcından dökelim .

5-Her iki kısmını da orta ateşte çevirerek kızarıncaya kadar pişirelim .

6-Krep tarifimiz hazır . 

SÜTSÜZ KREP OLUR MU ?

Eğer süte alerjiniz varsa ayni miktarları uygulayın ve süt yerine su ilave edin .Soya sütü de koyabilirsiniz  ama sizin için en iyisini aile doktorunuz bilir o yüzden önce ona danışın .

Tuz koymayıp reçel ,çikolata , ezme gibi şeylerle de yiyebilirsiniz .


AFİYET OLSUN 

1 yorum: