9 Ekim 2019 Çarşamba

PRATİK - NEFİS KUYMAK TARİFİ


Karadeniz mutfağının eşşiz lezzeti , kahvaltılarımızın vazgeçilmezi,olan kuymak bir diğer adıyla mıhlama tarifini , bugün en pratik ve az malzemeyle nasıl harika bir şekilde yapabileceğinizi sizlere tarifini vereceğiz. 


KUYMAK İÇİN GEREKLİ MALZEMELER
(6 KİŞİLİK)

  • 3 yemek kaşığı mısır unu
  • 3 yemek kaşığı tereyağ
  • 1.5 su bardağı sıcak su
  • 120 gram trabzon peyniri (çeçil ya da tuzsuz tel peynir)
KUYMAK TARİFİNİN YAPILIŞI

1) Tereyağını kısık ateşte tava da eritin.
2) Kısık ateşte eriyen tereyağının üzerine mısır ununu ekleyelim ve güzelce karıştıralım .
3) Mısır unu renklenince sıcak suyumuzu yavaş yavaş ilave edelim ve karıştırmaya devam edelim .
4) Su ile birlikte 3-4 dk arası kavurun ve altını kısalım.
5) Peyniri ilave edip karıştırmadan kısık ateşte erimesini bekleyelim.
6) Peynir erimeye başladığında sadece 3-4 kez alttan üste doğru karıştırıp tereyağının üste çıkmasını bekleyelim.
7) Tereyağımız üste çıktığında tavamızı ocaktan alıp servise hazırlayalım 

AFİYET OLSUN 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder