4 Kasım 2019 Pazartesi

HAMSİ KUŞU


  Karadeniz denilince akla gelen ilk şey hamsi .Hamsi kuşu da kılçıkları ayrılmış iki balığın iç kısımlarının birleşmesidir . Mısır ununda güzelce kızartıp yanına ise taze yeşilliklerle renkli bir salata yapıp afiyet ile yiyebileceğiniz bir tarif sizlerle hadi buyurun o zaman .

HAMSİ KUŞU TARİFİ MALZEMELERİ :


  • 1 kg hamsi 
  • 1/2 demet maydanoz 
  • 1/2 taze soğan 
  • 1 adet orta boy soğan 
  • 1/2 yemek kaşığı nane 
  • 1.5 yemek kaşığı mısır unu 
  • 1.5 çay kaşığı tuz 
  • 1/2 çay kaşığı taze çekilmiş karabiber .
HAMSİLERİ KIZARTMAK İÇİN :
  1. 4 su bardağı yağ 
  2. 2 su bardağı mısır unu 
  3. 3 adet yumurta 
HAMSİ KUŞU PÜF NOKTASI :

!!! Hamsilerin iri ve etli olmasına özen gösterelim .

HAMSİ KUŞU TARİFİ YAPILIŞI :

  1. Hamsilerin kafasını ve kılçığını güzelce temizleyelim ve hamsileri fileto (kemiksiz lop etten elde edilen ince dilim ) haline getirelim 
  2. Taze soğanlarımızın yeşil olan kısımlarını güzel bir şeklide ince ince doğrayalım .
  3. Maydanoz yapraklarını ince bir şekilde kıyalım .Kuru soğanı da aynı şekilde ince ince doğrayalım .
  4. Doğradığımız yeşillikler ;kuru soğan ,nane , mısır unu ,tuz ve taze çekilmiş karabiberi geniş bir kapta karıştıralım .
  5. Fileto halinde olan hamsilerin 2 tanesini alıp düz bir tahta veya tabak üzerinde serelim birinin üzerine yani iç kısmın hazırladığımız  karışımı sürüp diğer balığıda üzerine koyup sıkıca kapatalım .Böylelikle yassı şeklinde köfteler hazırlayın .
  6. Yumurtaları koku kalmayacak şekilde güzelce çırpalım ve mısır ununu düz bir tabağa yayalım .
  7. Hamsi kuşlarını önce yumurtaya ardından mısır ununa bulayıp derin bir tava da kızarmış olan ayçiçek yağında kızartalım ve sıcak tüketelim .
AFİYET OLSUN 

1 yorum: