Karadeniz denilince akla gelen ilk şey hamsi .Hamsi kuşu da kılçıkları ayrılmış iki balığın iç kısımlarının birleşmesidir . Mısır ununda güzelce kızartıp yanına ise taze yeşilliklerle renkli bir salata yapıp afiyet ile yiyebileceğiniz bir tarif sizlerle hadi buyurun o zaman .
HAMSİ KUŞU TARİFİ MALZEMELERİ :
- 1 kg hamsi
- 1/2 demet maydanoz
- 1/2 taze soğan
- 1 adet orta boy soğan
- 1/2 yemek kaşığı nane
- 1.5 yemek kaşığı mısır unu
- 1.5 çay kaşığı tuz
- 1/2 çay kaşığı taze çekilmiş karabiber .
HAMSİLERİ KIZARTMAK İÇİN :
- 4 su bardağı yağ
- 2 su bardağı mısır unu
- 3 adet yumurta
HAMSİ KUŞU PÜF NOKTASI :
!!! Hamsilerin iri ve etli olmasına özen gösterelim .
HAMSİ KUŞU TARİFİ YAPILIŞI :
- Hamsilerin kafasını ve kılçığını güzelce temizleyelim ve hamsileri fileto (kemiksiz lop etten elde edilen ince dilim ) haline getirelim
- Taze soğanlarımızın yeşil olan kısımlarını güzel bir şeklide ince ince doğrayalım .
- Maydanoz yapraklarını ince bir şekilde kıyalım .Kuru soğanı da aynı şekilde ince ince doğrayalım .
- Doğradığımız yeşillikler ;kuru soğan ,nane , mısır unu ,tuz ve taze çekilmiş karabiberi geniş bir kapta karıştıralım .
- Fileto halinde olan hamsilerin 2 tanesini alıp düz bir tahta veya tabak üzerinde serelim birinin üzerine yani iç kısmın hazırladığımız karışımı sürüp diğer balığıda üzerine koyup sıkıca kapatalım .Böylelikle yassı şeklinde köfteler hazırlayın .
- Yumurtaları koku kalmayacak şekilde güzelce çırpalım ve mısır ununu düz bir tabağa yayalım .
- Hamsi kuşlarını önce yumurtaya ardından mısır ununa bulayıp derin bir tava da kızarmış olan ayçiçek yağında kızartalım ve sıcak tüketelim .
AFİYET OLSUN
Başarılı
YanıtlaSil