11 Ekim 2019 Cuma

SADE POFUDUK POĞAÇA


Sabah kahvaltılarınızı renkelndirecek , çocuklarınız beslenmesine koyabilceginiz evden hızlıca çıkmak zorunda kaldığınızda elinize alabileceğiniz , misafirleriniz geldiğinde acaba çayın yanına ne yapsam diye düşünmenize bile gerek kalmayacak . Yapımı bir o kadar kolay ve bayatlamayan pofuduk sade poğaçalarımızın tarifi için hemen bir kağıt kalem hazırlayın derim . 

POFUDUK POĞAÇA İÇİN MALZEMELER 

  • 1 su bardağı ılık su (200 ml bardağın ölçüsü)
  • 1 su bardağı sıvı yağ (200 ml )
  • 1 .5 su bardağı süt (300 ml )
  • 1 adet yumurta ( beyazı hamura sarısı üzerine 
  • 1 paket instant kuru maya (10 gr )
  • 2 tatlı kaşığı tuz 
  • 4 yemek kaşığı şeker 
  • 6-7 su bardağı un
POFUDUK POĞAÇA'NIN YAPILIŞI 

1- Geniş ve derince bir kabın içerisine ılık olan su ve süt  ( el yakmayan kıvamda ) , sıvı yağ , şeker ve maya yı  birbirine ilave edilip güzelce karıştıralım .

2- Üzerine azar azar unu ilave edip yoğurmaya devam ediniz .

3-Hamurun üzerini güzelce kapatıp yaklaşık 1 saat mayalanmaya bırakalım .

4- Hamur mayalanınca yani şişince mandalina büyüklüğünde parça kopartıp yuvarlak yapalım .

5- Önceden hazırladığımız yağlı kağıt serili tepsimize dizelim ve üzerine yumurtanın sarısını sürelim isteğe göre susam veya  çörek otu dökebilirsiniz .

6- Tekrar 20-25 dk dinlendirelim .

7- Daha sonra önceden ısıtılmış 200 derecelik fırına poğaçalarımızı koyup üzerlerinin kızarmasını bekleyelim .

AFİYET OLSUN  

1 yorum: