Sabah kahvaltılarınızı renkelndirecek , çocuklarınız beslenmesine koyabilceginiz evden hızlıca çıkmak zorunda kaldığınızda elinize alabileceğiniz , misafirleriniz geldiğinde acaba çayın yanına ne yapsam diye düşünmenize bile gerek kalmayacak . Yapımı bir o kadar kolay ve bayatlamayan pofuduk sade poğaçalarımızın tarifi için hemen bir kağıt kalem hazırlayın derim .
POFUDUK POĞAÇA İÇİN MALZEMELER
- 1 su bardağı ılık su (200 ml bardağın ölçüsü)
- 1 su bardağı sıvı yağ (200 ml )
- 1 .5 su bardağı süt (300 ml )
- 1 adet yumurta ( beyazı hamura sarısı üzerine
- 1 paket instant kuru maya (10 gr )
- 2 tatlı kaşığı tuz
- 4 yemek kaşığı şeker
- 6-7 su bardağı un
1- Geniş ve derince bir kabın içerisine ılık olan su ve süt ( el yakmayan kıvamda ) , sıvı yağ , şeker ve maya yı birbirine ilave edilip güzelce karıştıralım .
2- Üzerine azar azar unu ilave edip yoğurmaya devam ediniz .
3-Hamurun üzerini güzelce kapatıp yaklaşık 1 saat mayalanmaya bırakalım .
4- Hamur mayalanınca yani şişince mandalina büyüklüğünde parça kopartıp yuvarlak yapalım .
5- Önceden hazırladığımız yağlı kağıt serili tepsimize dizelim ve üzerine yumurtanın sarısını sürelim isteğe göre susam veya çörek otu dökebilirsiniz .
6- Tekrar 20-25 dk dinlendirelim .
7- Daha sonra önceden ısıtılmış 200 derecelik fırına poğaçalarımızı koyup üzerlerinin kızarmasını bekleyelim .
AFİYET OLSUN
Fevkalâde
YanıtlaSil