11 Ekim 2019 Cuma

KAKOLU ISLAK KURABİYE



Son dönemlerin en çok aranan Kakaolu Islak Kurabiye tarifimi paylaşacağım bugün sizlere. Yapımı son derece pratik olmasına karşın bir o kadarda lezzetli olan tarifimiz çay saatlerinizin vazgeçilmezi olucak. O zaman hızlıca tarifimize geçelim.   


  KAKOLU ISLAK KURABİYE TARİFİ İÇİN MALZEMELER

  • 125 Gr tereyağ ya da margarin ( oda sıcaklığında eritilmiş )
  • 1/2 su bardağı sıvı yağ (120 ml )
  • 4 yemek kaşığı kako
  • 1 yumurta 
  • 100 gr pudra şekeri ( 1 su bardağı )
  • 1 paket vanilya 
  • 1  paket kabartma tozu
  • 3 -3.5 su bardağı un 
ŞERBETİ İÇİN 
  • 1 su bardağı  su (ılık)
  • 1 su bardağı şeker 
ÜZERİ İÇİN 
  • Hindistan cevizi ,pudra şekeri öğütülmüş ceviz ,fıstık (elinizde olan herhangi birini kullanabilirsiniz .)
 KAKOLU ISLAK KURABİYENİN YAPILIŞI 
1-  Fırınımızı önceden 180 dercede ısıtalım .Geniş bir kaba tereyağımızı ve sıvı yağı alalıp ,yumurta,pudra şekeri, ve vanilyayı ekleyin . Yavaşca parmak uçlarınızı kullanıp tereyağını ezip diğer malzemelerle özleştirin .

2- Elediğimiz unu ve kabartma tozumuzu azar azar ekleyip kurabiye hamuru ile bütünleşmesini sağlayalım .

3- Fırın tepsimize yağlı kağıdımızı serelim .

4- Hamurumuzdan ceviz büyüklüğünde kopartıp avcumuzda  yuvarlayalım . Yuvarladığımız şeklin üzerine işaret  parmağımızla bastırıp düğme şeklini verip tepsimize dizelim 

5- Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırınımıza 22 -25 dk arası pişirelim .Üzerleri patlayınca çıkartalım.

6-  Bu esnada şerbetimizi hazırlayalım bir kabın içerisine su ve şekerimizi alıp şeker eriyene kadar karıştıralım .

7- Kurabiyenın sıcaklığının geçmesi için serin bir yerde 4 dk bekletin .

8- Her kurabiyemizi altlı ve üstlü olarak şerbetimize bastırıp tepsiye dizelim .

9- Şerbetimizin güzelce çekmesi için 40 dk bekletelim sonra üzerine istediğniz şekilde süsleyebilirsiniz.

AFİYET OLSUN 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder