Son dönemlerin en çok aranan Kakaolu Islak Kurabiye tarifimi paylaşacağım bugün sizlere. Yapımı son derece pratik olmasına karşın bir o kadarda lezzetli olan tarifimiz çay saatlerinizin vazgeçilmezi olucak. O zaman hızlıca tarifimize geçelim.
KAKOLU ISLAK KURABİYE TARİFİ İÇİN MALZEMELER
- 125 Gr tereyağ ya da margarin ( oda sıcaklığında eritilmiş )
- 1/2 su bardağı sıvı yağ (120 ml )
- 4 yemek kaşığı kako
- 1 yumurta
- 100 gr pudra şekeri ( 1 su bardağı )
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 3 -3.5 su bardağı un
ŞERBETİ İÇİN
- 1 su bardağı su (ılık)
- 1 su bardağı şeker
ÜZERİ İÇİN
- Hindistan cevizi ,pudra şekeri öğütülmüş ceviz ,fıstık (elinizde olan herhangi birini kullanabilirsiniz .)
KAKOLU ISLAK KURABİYENİN YAPILIŞI
1- Fırınımızı önceden 180 dercede ısıtalım .Geniş bir kaba tereyağımızı ve sıvı yağı alalıp ,yumurta,pudra şekeri, ve vanilyayı ekleyin . Yavaşca parmak uçlarınızı kullanıp tereyağını ezip diğer malzemelerle özleştirin .
2- Elediğimiz unu ve kabartma tozumuzu azar azar ekleyip kurabiye hamuru ile bütünleşmesini sağlayalım .
3- Fırın tepsimize yağlı kağıdımızı serelim .
4- Hamurumuzdan ceviz büyüklüğünde kopartıp avcumuzda yuvarlayalım . Yuvarladığımız şeklin üzerine işaret parmağımızla bastırıp düğme şeklini verip tepsimize dizelim
5- Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırınımıza 22 -25 dk arası pişirelim .Üzerleri patlayınca çıkartalım.
6- Bu esnada şerbetimizi hazırlayalım bir kabın içerisine su ve şekerimizi alıp şeker eriyene kadar karıştıralım .
7- Kurabiyenın sıcaklığının geçmesi için serin bir yerde 4 dk bekletin .
8- Her kurabiyemizi altlı ve üstlü olarak şerbetimize bastırıp tepsiye dizelim .
9- Şerbetimizin güzelce çekmesi için 40 dk bekletelim sonra üzerine istediğniz şekilde süsleyebilirsiniz.
AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder